Finansielt og strategisk partnerskab for pre-seed virksomheder

Syddansk Innovation (SDI) er ét af Danmarks fire innovationsmiljøer. Vores formål er at hjælpe stålsatte iværksættere med at udvikle og skalere deres innovative videns- og teknologibaserede forretningsidéer til succesfulde virksomheder. Vi er et team af kompetente medarbejdere med mange års erfaring inden for forretningsudvikling, og vi har et stort og relevant netværk i adskillige brancher.

Vores Indsatsområder

Vi har fokus på den geniale idé, der kan udvikles til en skalerbar virksomhed indenfor følgende områder: Automatisering og Industri 4.0, Generel industri & Cleantech, Life Science & Velfærdsteknologi og IKT & Big Data. Samtidig fokuserer vi på teams af iværksættere, der er passionerede omkring deres idé og har viljen og talentet til at gå hele vejen for at udvikle en succesfuld virksomhed. Vi sidder med i selskabernes bestyrelser og støtter den operationelle ledelse fra investeringstidspunkt til exit.

Hvad er vores formål?

SDI er som regel den første institutionelle investor, som har indgået partnerskab tidligt i opstartsprocessen med modige iværksættere, der tror på at de kan ændre eksisterende industrier eller skabe nye markeder. SDI har investeret alene, men også i syndikat med andre fonde og business angels.

I dag er SDI's formål primært at sikre værdiskabelse i portefølje-selskaberne og sikre selskabets bedst mulige færd mod kommerciel succes og udfasning af statsligt ejerskab.
Vi tilfører ekspertrådgivning, forretningserfaring og netværk for at skabe og udvikle vidensbaserede iværksættervirksomheder, der har potentiale til at blive de næste vækstvirksomheder.

Hvad tilbyder vi?

Vi assisterer dig som iværksætter hele vejen fra opstart til kommercialisering og tiltrækning af nye investorer. Vi investerer også vores erfaringer indenfor udvikling og kommercialisering af innovative idéer samt vores netværk i dig og din virksomhed, og du kan få hjælp til alt fra justering af forretningsmodel til tiltrækning af nye investorer.
Du har også mulighed for at lave en bogholderi-aftale med os, således at vi tager os af bogholderiet, og du kan fokusere på udviklingen af din virksomhed. Vores hus-advokater kan yde juridisk assistance om nødvendigt. Som partner står vores team klar til at støtte dig på bedst mulige – lige meget hvilke udfordringer du og din virksomhed står overfor.

De danske innovationsmiljøer

Innovationsmiljøerne har på statens vegne investeret risikovillig kapital i nye innovative virksomheder. Indskuddet er sket i form af lån eller ejerkapital. Der er altså ikke tale om tilskud, men om en investering i den tidligste, risikofyldte fase af en virksomheds liv, hvor andre investorer ofte holder sig tilbage.

Læs mere om innovationsmiljøerne på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

Aktionærer og bestyrelse

Syddansk Innovation er et af de fire godkendte innovationsmiljøer.

 

Vi er ejet af Syddansk Universitet og Syddanske Forskerparker, og vi har en bestyrelse bestående af fire medlemmer.

 

Henrik Bindslev

Bestyrelsesformand

Henrik Bindslev

Dekan

Bestyrelsesmedlem

Bo Stærmose

Direktør

Kirsten Slæbæk Jensen - Syddanske Forskerparker

Bestyrelsesnæstformand

Kirsten Slæbæk Jensen

Regnskabschef

Bestyrelsesmedlem

Jørn Kildegaard

Direktør